Intercultural Competences in Management of International Virtual Teams in a post Covid-19 Pandemics World - Dzuro, Matúš, 1983-
Článok skúma, ako sú interkultúrne kompetencie dôležité pre organizácie pri riadení medzinárodných virtuálnych tímov. Analyzujú sa hlavné koncepty fungovania medzinárodných virtuálnych tímov. Prezentovaných je niekoľko štruktúrovaných prehľadov, ktoré prinášajú pohľad na charakteristiky tímov, ich komunikačné vzorce, faktory ovplyvňujúce virtualizáciu a používanú terminológiu, úroveň zapojenia členov ako aj časový rámec tímov.