Prečo business centrá naďalej zostávajú v strednej a východnej Európe? (Prípadová štúdia vybraných biznis centier na Slovensku) - Grachová, Dagmar, 1997-
Cieľom príspevku je na príklade niekoľkých vybraných biznis centier na Slovensku identifikovať súčasné budovanie alebo udržiavanie biznis centier v krajine. Zatiaľ čo článok bol spracovaný pomocou rôznych vedecko-výskumných prístupov, pre spracovanie empirickej časti článku bol nevyhnutný kvalitatívny prístup, prípadová štúdia založená na niekoľkých príkladoch obchodných centier v skúmanej krajine. Podľa zistení nášho vyšetrovania Slovensko v súčasnosti nedostáva nové centrá, keďže prvotné opodstatnenie, lacná pracovná sila, pominulo a náklady sa zvýšili.