Sustainability and Circular Economy - Foltínová, Ľubica, 1975-
Obehové hospodárstvo je založené na využívaní dostupných zdrojov v environmentálnej a ekonomickej oblasti udržateľným spôsobom. Oproti tradičnému lineárnemu rastu počíta obehové hospodárstvo s minimalizáciou odpadov a obmedzením zdrojov vstupov. V dôsledku toho je zámerom koncepcie obehového hospodárstva chrániť životné prostredie a znižovať našu závislosť od prírodných zdrojov. Aby sa tento ambiciózny cieľ naplnil, je nevyhnutný zodpovedný prístup výrobcu, aj spotrebiteľa ku všetkým neoddeliteľným procesom životnosti produkt, teda k dizajnu, výrobe, spotrebe a recyklácii.