Sustainable Development through Supporting Research and Education of the 2030 Agenda - Foltínová, Ľubica, 1975-
Udržateľný rozvoj sa zameriava na odstraňovanie chudoby, znižovanie nerovností a podporu udržateľného hospodárenia s prírodnými zdrojmi a ekosystémami, ako aj na udržateľný, inkluzívny a spravodlivý hospodársky rast. Svetoví lídri sa k tomuto smerovaniu zaviazali na historickom samite OSN, kde v roku 2015 prijali Ciele udržateľného rozvoja v rámci AGENDY 2030, aj na podporu výzkumu a vzdelávania.