Agenda 2030 versus Megatrendy 2030: trvalo udržateľný rozvoj v meniacom sa svete - Luptáková, Anabela, 1995-
V roku 2015 OSN prijala Agendu 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj, ktorá rieši potrebu rovnováhy medzi hospodárskym rastom, sociálnym blahobytom a životným prostredím. Do plánovanej realizácie vytýčených cieľov však zostáva len sedem rokov a nie sme na správnej ceste k ich dosiahnutiu. Skúmanie vzájomného vzťahu medzi Agendou 2030 a Megatrendami 2030. Nutnosť ďalšieho prepojenia plnenia Agendy 2030 s Megatrendami 2030 a vytvorenie koherentnejších politík, ktoré budú reagovať na nové výzvy.