Úvod do problematiky konkurencieschopnosti - Hrubšová, Andrea, 1999-
Tento článok poskytuje úvod do problematiky konkurencieschopnosti. Jeho cieľom je bližšie sa pozrieť na pojem konkurencieschopnosť skúmaním rôznych definícií a poskytnúť chronologický prehľad teórií, ktoré sa konkurencieschopnosťou zaoberali. Na analýzu literatúry sme použili teoretické metódy a následne sme vykonali kompiláciu zistení. Ďalej príspevok predstavuje koncepty merania konkurencieschopnosti krajín. Záver príspevku predstavuje smer budúceho výskumu konkurencieschopnosti krajiny.