Functioning Ethical Management Presented on the Basis of the Credible University - Dubcová, Gabriela, 1968-
Príspevok je zameraný na štruktúru etického správania a je pokračovaním projektu zameraného na výskum alternatív etického správania, v ktorom sa analyzovali a vysvetlili fenomenálne formy etického správania: alternatívy a deriváty etického správania. Na tomto základe je pre každé etické riadenie ekonomického subjektu najdôležitejšie skutočné etické správanie – ako podstatný obsah riadenia a hospodárenia každého ekonomického subjektu. Ciele príspevku sú: vymedziť všeobecné princípy etického riadenia, zhrnúť základné špecifické atribúty etického riadenia vo všeobecnosti, analyzovať nástroje a štruktúru etického riadenia na dôveryhodnej univerzite a prezentovať kritické úvahy o etickom riadení.