Small and Medium-Sized Enterprises in the Digital Decade - Töröková, Anikó, 1963-
Cieľom Európskej únie je posilniť postavenie podnikov a jednotlivcov v nadchádzajúcej ére digitalizácie, orientácie na ľudí, udržateľnosti a prosperity. Program Digitálna dekáda je určený najmä na podporu digitálnej transformácie podnikov prostredníctvom zavádzania inovatívnych technológií, podpory inovácií a pomoci malým a stredným podnikom (MSP) pri získavaní základnej úrovne digitálnych zručností. Príspevok sa zameriava na hodnotenie využívania konkrétnych digitálnych technológií, rozsah a ciele ich zavádzania a postoje MSP na Slovensku ku kompetenciám a digitálnym zručnostiam ich zamestnancov. Vo výskume sa použili verejne dostupné údaje Štatistického úradu SR a Eurostatu. Zistenia naznačujú, že MSP využívajú možnosti, ktoré ponúkajú vybrané digitálne technológie, aj keď v obmedzenej miere.