The Position of the Slovak Printing Industry in the Industry 4.0 - Soľavová, Monika, 1974-
Cieľom príspevku je poukázať na stav polygrafického priemyslu, identifikovať vplyv koronakrízy v dôsledku pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na polygrafický priemysel na Slovensku. V príspevku sa identifikuje 24 významných vplyvov koronakrízy na slovenskú ekonomiku a zároveň sa poukazuje na to, ktoré z týchto vplyvov sa dotýkajú aj polygrafického priemyslu. Tlačiarenský priemysel je odvetvie výroby, ktoré reprodukuje a tlačí vzory a dáva im konečný tvar výrobku. Charakterizuje sa ako neopakovateľná zákazková výroba a v súčasnosti je súčasťou komunikačného odvetvia, ktoré zahŕňa aj iné médiá, vrátane elektronických médií. Tlač stále plní úlohy zvyšovania úrovne spoločnosti v oblasti kultúry, informácií a vzdelávania a vo všeobecnosti napomáha hospodárskemu rastu spoločnosti a využívajú ju všetky odvetvia hospodárstva.