Enterprise Social Media - Hamranová, Anna, 1957-
Cieľom príspevku je charakterizovať pojem podnikové sociálne médiá (Enterprise Social Media, ESM) z pohľadu viacerých autorov, preskúmať vybrané výsledky prieskumu Eurostatu o využívaní ESM pre jednotlivé podnikateľské sektory v rámci Európskej únie a porovnať ich s vybranými výsledkami vlastného prieskumu realizovaného v podnikoch pôsobiacich na Slovensku. V príspevku sú použité štandardné metódy vedeckej práce: analýza, syntéza, komparácia a selekcia na analýzu domácej a zahraničnej literatúry, dotazníkový prieskum v podnikoch na Slovensku, štatistické metódy (deskriptívna štatistika a kontingenčné tabuľky na vyhodnotenie výsledkov dotazníkového prieskumu) a syntéza na formulovanie záverov a odporúčaní. Hlavné zistenie ukazuje, že využívanie sociálnych médií na Slovensku najvyššie hodnotia podniky v informačnom a komunikačnom sektore.