Trade Unions and Automation: A Theoretical Approach - Ševček, Tomáš, 1997-
Automatizácia mala hlboký vplyv na ekonomiku, čo viedlo ku vzniku jej široko diskutovanej témy, nielen v ekonomike posledných rokov. Avšak, relevantná literatúra o možnej interakcii medzi odbormi a automatizáciou stále je relatívne skromná. Preto sa tento článok snaží prispieť do súboru literatúry rozborom teoretických účinkov automatizácie na rozhodovanie odborov.