Decoding Risk Assessment: Exploring the Efficacy of Credit Scoring vs. Profit Scoring in P2P Lending - Vateha, Marko Dávid, 1996-
Bežná prax vo finančnom odvetví zahŕňa hodnotenie úverovej bonity prostredníctvom modelov skóringu zlyhania, primárne zameraného na predikciu pravdepodobnosti zlyhania. Spochybňovanie status quo zavedením výhody konceptu ziskového bodovania – nového prístupu, ktorý posúva pozornosť od obyčajnej predikcie zlyhania na predpovedanie potenciálnych výnosov dlžníka pri poskytovaní úverov klientom.