Mapping the Evolution of Leadership 4.0: A Bibliometric Analysis - Skorková, Zuzana, 1979-
V súvislosti s digitalizáciou a technologickým pokrokom sa koncept líderstva 4.0 (Leadership 4.0) stal ústredným bodom diskusií o riadení organizácií v ére digitálnej transformácie. V príspevku sa vykonáva bibliometrická analýza v rámci oblasti líderstva 4.0 s cieľom komplexne uchopiť rozsah a dynamiku tejto témy v akademickej oblasti. Využitím systematického skúmania relevantných publikačných trendov, vplyvných autorov a citačných vzťahov odhaľujeme vzorce, ktoré ovplyvňujú trajektóriu výskumu líderstva 4.0. Príspevok zahŕňa bibliometrickú analýzu líderstva 4.0 s využitím 105 vedeckých výstupov z databázy Web of Science pomocou vizualizácie zistení programom VOSviewer 1.6.18. Analýza ponúka pohľad na prevládajúce témy skúmané výskumníkmi a naznačuje potenciálne cesty pre budúce skúmanie v tejto dynamicky sa rozvíjajúcej oblasti líderstva.