Factors Affecting the Level of Digitization in Slovakia - Stovíček, Filip, 1998-
Príspevok sa zameriava na hodnotenie postavenia Slovenska v Indexe digitálnej ekonomiky a spoločnosti (Digital Economy and Society Index, DESI) ako meradla digitalizácie v krajinách Európskej únie. Cieľom príspevku je identifikovať úroveň digitalizácie meranú indexom DESI. Výsledky identifikujú dimenzie DESI, v ktorých má Slovensko najväčšie nedostatky, ale zároveň existuje priestor na zlepšenie. Pomocou štatistických analýz sú skúmané vzájomné závislosti medzi pozíciou v indexe DESI a základným makroekonomickým faktorom – HDP. Zistenia poskytujú cenné poznatky pre tvorcov politík, podniky a zainteresované strany na Slovensku a umožňujú hlbšie pochopiť hybné sily digitalizácie.