Economic Assessment of the Construction of the Nuclear Energy Waste Repository - Čulková, Katarína
Nakladanie s odpadom z jadrovej energie predstavuje v súčasnosti dôležitú spoločenskú a ekonomickú tému. Cieľom predkladaného príspevku je zhodnotiť hospodárnosť výstavby úložiska jadrového odpadu. Ekonomické zhodnotenie výstavby úložiska je vypočítané metódou priemerných nákladov investícií do úložiska jadrového odpadu s ohľadom na životný cyklus úložiska a cyklus jadrového paliva. Výpočet zahŕňa súčasné objemy odpadu z jadrovej energie bez uvažovania s novými objemami vyprodukovaného odpadu. Výsledky príspevku je možné použiť pre hodnotenie podobných typov energetických projektov spolu s hodnotením vplyvov na životné prostredie, spoločnosť a ekonomický rozvoj.