Does Organizational Complexity Drive Green Innovation and so the Growth of Competitiveness Through Employee Motivation Tools? - Zagoršek, Branislav, 1984-
V príspevku sa predstavuje pilotná výskumná štúdia, ktorej cieľom je zistiť, ako proenvironmentálna motivácia zamestnancov sprostredkúva vplyv organizačnej zložitosti na ekologické inovácie. V súčasnom stave sveta, kde existuje silný tlak na zvýšenie environmentálneho povedomia, štúdia naznačuje možnú cestu k dosiahnutiu tohto cieľa. Cieľom bolo overiť štrukturálny model proenvironmentálnej motivácie zamestnancov sprostredkujúci vzťah medzi organizačnou komplexnosťou a zelenými inováciami. Na skúmanie sa použila metóda SEM PLS s balíkom semopy na vzorke 210 spoločností. Hoci koeficienty ciest boli významné a poskytli cenné poznatky, slabé prispôsobenie modelu neumožnilo ďalej interpretovať výsledky. Namiesto toho zistenia naznačujú sľubný smer budúceho výskumu.