Some Trends in Book Publishing - Tóth, Miroslav, 1961-
V príspevku sa skúmajú trendy na knižnom trhu. Knižný trh je odvetvie kultúrneho a hospodárskeho sektora, ktoré sa zaoberá výrobou, distribúciou a predajom kníh, pričom hlavnými článkami tohto reťazca sú knižní vydavatelia, spisovatelia, distribútori, predajcovia a zákazníci. Cieľom príspevku je vybrať niekoľko prvkov, ktoré sa považujú za kľúčové témy a trendy. Vzhľadom na špecifickosť tohto kreatívneho a kultúrneho segmentu sa skúmajú najmä praktické skúsenosti a názory odborníkov. Analyzujú sa nosné témy so zameraním na tri špecifické problémové okruhy: audio a e-knihy ako progresívnu formu šírenia obsahu diela; selfpublishing, ktorý je formou podnikateľskej činnosti autora a zahŕňa jeho schopnosť presadiť sa na trhu, a taktiež umelá inteligencia (AI).