Sustainability of Innovative Enterprises in Slovakia - Mišúnová Hudáková, Ivana, 1976-
Inovácie v zložitom a meniacom sa podnikateľskom prostredí nadobúdajú čoraz väčší význam a stávajú sa dôležitým faktorom určujúcim úspešnosť podnikateľských aktivít. Inovatívne podniky sa snažia vytvárať nové trhy pre inovatívne výrobky a služby. Implementácia účinných podnikateľských stratégií ovplyvňuje ich udržateľnosť v ére turbulencií a zložitosti. Inovácie a udržateľnosť sú kľúčové aspekty, ktoré vytvárajú synergie a ovplyvňujú rozvoj a úspech podnikov v súčasnom svete. Cieľom príspevku je poukázať na udržateľnosť inovatívnych podnikov, aj v dlhodobom horizonte. Aby sa podniky predávali, je potreba zavádzania inovácií v slovenských podnikoch z hľadiska adaptácie nevyhnutná. Podniky v zložitom podnikateľskom prostredí, ktoré sa vyznačuje vysokou mierou otvorenosti, sú priamo nútené inovovať nielen z hľadiska konkurencieschopnosti, ale aj svojej existencie.