Ekonomicko-environmentálne aspekty využitia paliva vyrobeného z odpadu - Kurejová, Andrea
Dnešná moderná doba so sebou prináša aj mnoho negatívnych vplyvov na životné prostredie. Jedným z nich je produkcia odpadu, ktorá má stúpajúci charakter. Energetické zhodnocovanie odpadov má veľký význam či už ekonomicky alebo ekologicky. Dôležitým faktom je aj obnoviteľnosť niektorých surovín. Najlepším spôsobom odklonu od neobnoviteľných zdrojov je existencia iných alternatív, ktoré sú v mnohých prípadoch aj lacnejšími variantami. Čím viac ľudská populácia zvyšuje svoje nároky, tým viac odpadu produkuje. Mnoho obalových materiálov by sa dalo ďalej využiť, spracovať a nestával by sa z nich odpad. Poukázanie na strategické dokumenty, ktoré ovplyvňujú nakladanie s komunálnym odpadom, využitie odpadu ako paliva a spôsoby nakladania s komunálnym odpadom na Slovensku.