Podpora využívania obnoviteľných zdrojov v súlade so strategickými dokumentami EÚ - Andrejovský, Pavol, 1975-
V súčasnosti naša spoločnosť čelí výzvam súvisiacim so zmenou klímy a udržateľnosťou, v súlade s koncepčnými a rozvojovými dokumentami EÚ. Koncepcia Európa 2020 sa stala kľúčovým pojmom v diskusiách s cieľom posilniť konkurencieschopnosť, udržateľnosť a sociálne začlenenie krajín Európskej únie. Ide o prepojenie viacerých environmentálnych oblastí s rozvojom nových hospodárskych odvetví pri zachovaní ekonomického rastu a životnej úrovne obyvateľov EÚ. Opatrenia v oblasti klímy a energetiky sa vyznačujú napĺňaním stanovených cieľov, čo pravidelne monitoruje EK ale aj jednotlivé krajiny. Pokrok SR pri dosahovaní cieľov v oblasti racionálneho využívania obnoviteľných zdrojov v súlade so stratégiou Európa 2020 a cieľmi Agendy 2030 a poukázanie na skutočnosť rastu využívania obnoviteľných zdrojov energie v našich podmienkach.