Iran’s Anti-Western Rhetoric as a Sign of Potential Threat to the International Community - Dančo, Ján, 1996-
Cieľom tohto príspevku je osvetliť niektoré názory najvyššieho politického a duchovného vodcu Iránu na západné krajiny. Príspevok vychádza z informácií získaných kvantitatívnou obsahovou analýzou textov a metódou pološtruktúrovaných rozhovorov s poprednými českými a slovenskými odborníkmi v oblasti Blízkeho východu. Je možné obhajovať aj množstvo výskumných otázok: Aké sú hlavné obvinenia iránskeho režimu voči západným krajinám? Do akej miery treba brať tieto vyhlásenia vážne? Predstavuje Irán na základe tejto nepriateľskej rétoriky potenciálnu hrozbu pre medzinárodné spoločenstvo?