The Development of a Company in Crisis From the Point of View of Simply Joint-Stock Company - Ondrušová, Lucia, 1981-
Neustále sa meniace podnikateľské prostredie v dôsledku zmien právnych predpisov, ako aj v dôsledku rôznych nepredvídaných situácií vo svete (pandémie, vojnové konflikty), má dopad na obchodné spoločnosti a podmienky ich podnikateľskej činnosti. V Slovenskej republike bol z dôvodu ochrany veriteľov v roku 2016 zavedený Inštitút spoločnosti v kríze a vzhľadom na dopady pandémie Covid-19 boli zavedené aj ďalšie reštriktívne opatrenia. Reštriktívne opatrenia prinútili mnohé obchodné spoločnosti zvýšiť svoje záväzky vo forme úverov a pôžičiek, čo tiež ovplyvnilo dopad na podniky z pohľadu Inštitútu spoločnosti v kríze. Najväčší vplyv Inštitútu spoločnosti v kríze je na obchodné spoločnosti typu jednoduchej akciovej spoločnosti, nakoľko ide o najnovší typ obchodných spoločností.