Employes Motivation Influenced by the Marital Status – Single - Gajdová, Denisa, 1977-
Množstvo výskumov skúmalo motiváciu a stimuláciu zamestnancov z pohľadu ich pozície, vzdelania, veku, alebo pohlavia. V rámci dostupných zistení však neexistujú žiadne poznatky o postavení zamestnancov, aj keď samotný fakt, či zamestnanec žije sám, alebo s niekým iným predpokladá odlišné správanie. Skúmanie motivácie zamestnanca z pohľadu jeho rodinného stavu, konkrétne slobodného. Zistenia boli založené na podobnom prieskume, uskutočnenom viac, ako pred dvadsiatimi rokmi v rámci univerzitného prostredia Kanady a USA. Zistenia tak prinášajú nielen a porovnanie v rámci storočia, ale aj kontinentov.