Bezpečnostný manažment v podniku - Dugas, Jaroslav, 1967-
Riadenie informačnej bezpečnosti musí byť v každom podniku považovaná za dôležitú súčasť jeho celkového strategického plánu. Bezpečnostný manažment v podniku dokáže zosúladiť úroveň informačnej bezpečnosti s podnikovými aktivitami, zároveň s legislatívnymi požiadavkami, ale aj s očakávaniami trhu. Zavádzaniu bezpečnostného manažmentu predchádza komplexná príprava a oboznámenie sa s aktuálnou situáciou v podniku. Zámerom bezpečnostného manažmentu je navrhnúť všetky vnútorné predpisy a procesy riadenia, ktoré budú čo najoptimálnejšie podporovať podnikové podnikateľské ciele a zároveň budú napomáhať minimalizovať bezpečnostné riziká. V oblasti bezpečnostného manažmentu existuje viacero štandardov, ktoré obsahujú ako odporúčania, tak aj popis dobrej praxe, ako v podstate informačnú bezpečnosť v podniku riadiť a čo všetko je nevyhnutné v podniku implementovať. Zdôraznenie dôležitosti riadenia informačnej bezpečnosti v podniku a predstavenie aktivít ako implementovať a riadiť tento program informačnej bezpečnosti v podniku.