Application of Predictive Models for Evaluating the Financial Health of Selected Companies - Vavlič, Lukáš, 1992-
Príspevok preskúma aplikáciu prediktívnych modelov na hodnotenie finančného zdravia vybraných spoločností. Použitím dobre etablovaných modelov ako Králičkov rýchly test a Altmanov model, štúdia vykonáva komplexné hodnotenie vybraných spoločností, poskytujúc komplexný pohľad na ich finančnú situáciu. Analýza preniká do kľúčových indikátorov, pomerov a parametrov týchto modelov. Cieľom príspevku je porovnávať výsledky a prispieť k hlbšiemu pochopeniu metodológií hodnotenia finančného zdravia spoločností a ich praktických dôsledkov pre rozhodovanie.