Quality and Innovation As Factors Influencing the Pricing Policy of Hotels in Historical Buildings in the Slovak Republic - Čirčová, Vanda, 1997-
V dnešnej dobe rýchlych technologických zmien a zvyšujúcej sa konkurencie v cestovnom ruchu sa historické hotely stali jedinečnými destináciami pre náročných hostí. Ich jedinečné čaro a kultúrne dedičstvo priťahujú pozornosť turistov z celého sveta. Napriek svojej historickosti však tieto hotely čelia zložitým výzvam spojeným s modernizáciou a konkurenciou na dnešnom domácom a svetovom trhu. Ceny, ktoré stanovujú za svoje služby, sa stali kľúčovými faktormi ovplyvňujúcimi ich konkurencieschopnosť a dlhodobú udržateľnosť. Cieľom tohto príspevku je analyzovať vplyv kvality a inovácií ako faktorov ovplyvňujúcich cenovú a cenovú politiku hotelov v historických budovách pôsobiacich v Slovenskej republike z pohľadu spotrebiteľov. Výsledky príspevku poskytnú cenné poznatky pre hotelierstvo v Slovenskej republike a môžu slúžiť ako návod pre hotelierov a manažérov pri formovaní cenovej politiky, ktorá zohľadňuje očakávania a preferencie spotrebiteľov a zároveň sa usiluje o rovnováhu medzi zachovanie historického charakteru a poskytovanie inovatívnych služieb.