Business Sustainability Factors of Mining Companies Based on SEM Model - Stanković, Sunčica
Hlavným cieľom štúdie je určiť faktory udržateľnosti podnikania, teda preskúmať vplyv znalostného manažmentu (KM) na zelené inovácie (GI) a udržateľné podnikanie (SB), a to ako na konštruktoch, tak aj na dimenzionálnej úrovni, ako aj preskúmať, či sú zelené inovácie sprostredkovateľom vo vzťahu medzi aktivitami KM a SB a medzi dimenziami KM a SB ťažobných spoločností. Výskum a pilotný test sa uskutočnili od marca do polovice júla 2022 a 288 zamestnancov z 32 srbských ťažobných spoločností bolo vybraných pomocou nepravdepodobnostnej vzorky.