Waste Management of Vranov nad Topľou - Kaľuha, Pavol, 1998-
Príspevok je zameraný na zhodnotenie stavu odpadového hospodárstva mesta Vranov nad Topľou. Cieľom je vyjadriť sa k dôležitosti indikátorov týkajúcich sa odpadového hospodárstva samospráv, ako napríklad k množstvu vyprodukovaného komunálneho odpadu, miere recyklácie komunálneho odpadu a množstvu uloženého odpadu na skládky v snahe dosiahnuť ciele Programu predchádzania vzniku odpadov Slovenskej republiky, Programu odpadového hospodárstva Slovenskej republiky a ciele udržateľného rozvoja kľúčového dokumentu Organizácie spojených národov AGENDY 2030 a navrhnúť opatrenia, ktoré by prispeli k zlepšeniu nakladania s odpadom, intenzifikácii materiálového i energetického zhodnotenia a takisto zníženiu množstva uloženého odpadu na skládky. Tento krok povedie k zvýšeniu environmentálnej a ekonomickej efektívnosti samosprávy.