Postavenie školy pri zachovaní práv rodiča - Mereššová, Judita
Nerezidentný rodič maloletého dieťaťa od materskej školy vyžaduje, aby dieťa nevydala v deň, kedy má s ním upravený styk súdnym rozhodnutím nerezidentný rodič na prevzatie z materskej školy, rezidentnému rodičovi. Otázka, či môže škola odmietnuť vydať dieťa rezidentnému rodičovi, ak si ho príde vyzdvihnúť v čase, keď je s dieťaťom oprávnený stretávať sa nerezidentný rodič. Skúmanie, či neporuší materská škola rodičovské práva.