Zmena podnikateľského prostredia po pandémii COVID-19 - Barkóciová, Miroslava, 1996-
Pandémia COVID-19 výrazne ovplyvnila klasické podnikateľské prostredie na celom svete. Tento článok analyzuje dynamiku preferencií v oblasti elektronického obchodu v krajinách Európskej únie (EU-27) v období troch rokov, konkrétne v rokoch 2020, 2021 a 2022. Na základe tejto analýzy sme identifikovali hlavné trendy a zmeny v postojoch podnikov k elektronickému obchodu v jednotlivých krajinách. Výskum odhaľuje významnú rozmanitosť v preferenciách spôsobov elektronického obchodu medzi krajinami EU-27. Niektoré krajiny, ako Belgicko, Írsko a Holandsko, vykazujú výrazné uprednostnenie predaja prostredníctvom vlastných webových stránok a aplikácií, zatiaľ čo iné krajiny dávajú prednosť predaju cez trhoviská elektronického obchodu. Tieto zistenia môžu ovplyvniť stratégie podnikov a pomôcť efektívnejšie oslovovať rôzne trhové segmenty.