Recyklácia komunálneho odpadu v krajinách Vyšehradskej skupiny - Kaľuha, Pavol, 1998-
Cieľom príspevku je preskúmanie, zhodnotenie a prognóza vývoja miery recyklácie komunálneho odpadu v krajinách Vyšehradskej skupiny – Českej republike, Maďarsku, Poľsku a v Slovenskej republike. Analýza je zameraná na porovnanie skutočne dosiahnutej a predpokladanej miery recyklácie komunálneho odpadu vo väzbe na ciele Agendy 2030. Na základe výsledkov navrhneme opatrenia, ktoré môžu dopomôcť krajinám V4 dosiahnuť cieľ Agendy 2030 týkajúci sa recyklácie komunálneho odpadu.