Veľké technologické spoločnosti - Chrobák, Marián, 1997-
Vplyvom veľkých technologické spoločnosti do sektora finančných služieb môže priniesť markantné výhody z hľadiská finančného začlenenia a efektívnosti. Gigantické technologické spoločnosti v veľmi veľkej miere môžu ovládnuť trhy a získať tak postavenie ktoré im umožní diskriminačného správania a narušiť súkromné údaje. To spôsobuje vznik nových kompromisov medzi takými cieľmi ako je finančná stabilita, hospodárska súťaž a ochrana súkromia. Regulačné orgány na domácej i medzinárodnej úrovni aktívne hľadajú a pracujú na riešení týchto kompromisov.