Využitie tradičných ukazovateľov finančnej stability - Kudlová, Zuzana, 1986-
Finančná analýza je v dnešnej dobe nevyhnutná v súvislosti s krátkodobým, ale aj dlhodobým finančným riadením podniku. Formou pomerových ukazovateľov alebo niektorou z moderných metód je možné identifikovať problémové oblasti financovania a tiež komplexne zhodnotiť finančnú situáciu podniku, v ktorom sa nachádza. Poznatky vyplývajúce z finančnej analýzy by mali byť základom pre ďalšie rozhodovanie v rámci podnikových financií. Finančná analýza neslúži len na vyhodnotenie minulého vývoja ukazovateľov, ale aj na predikciu budúceho vývoja, vďaka čomu je možné reagovať na problémové oblasti. Z tohto dôvodu je potrebné venovať analýze finančných výsledkov náležitú pozornosť, a preto predstavuje dôležitý zdroj informácií nielen pre finančných manažérov, ale aj pre majiteľov firiem.