Economic Indicators of Profit and Sales of a Specific Enterprise in the Transformation and Distribution Process in Eastern Slovakia - Potoma, Radoslav, 1992-
Ako vo všetkých spoločnostiach pôsobiacich v SR, tak aj v našej skúmanej spoločnosti sú dôležité úrovne či hodnoty základných ekonomických ukazovateľov v procese transformácie a distribúcie elektriny k blízkym odberateľom. Skúmaný podnik, VSS, as. Košice, pôsobí na trhu od 80. rokov minulého storočia v strojárskom priemysle. V súčasnosti sa tento podnik zaoberá najmä nákupom elektriny na burze PXE a jej následnou transformáciou z veľmi vysokého napätia na vysoké a nízke napätie pre zásobovanie svojich predzmluvných partnerov na východnom Slovensku, s ktorými má podpísané zmluvy a minimálnu spotrebu elektriny. V tomto príspevku sa zaoberáme najmä základnými ekonomickými ukazovateľmi v tomto obchodnom procese, a to ziskom a tržbami v období, keď našu krajinu zasiahla pandémia koronavírusu COVID-19.