Komparácia miery chudoby v členských krajinách Európskej únie - Bžanová, Klaudia, 1997-
Komparatívna analýza miery chudoby v členských štátoch Európskej únie (EÚ) v rokoch 2015 až 2022 je založená na údajoch z prieskumu EÚ o príjmoch a životných podmienkach (EU-SILC). Metodika použitá v štúdii je v súlade s nariadením IESS a príslušnými smernicami EÚ, čím sa zabezpečuje spoľahlivosť a porovnateľnosť výsledkov. Štúdia kladie dôraz na dynamiku rizika chudoby pred pandémiou, počas nej a po nej, pričom sa zameriava na rozdiely medzi členskými štátmi EÚ. Zistenia poskytujú holistický pohľad na sociálne nerovnosti a účinnosť politík na dosiahnutie cieľov stratégie EÚ 2030.