Weaknesses of the Innovating Slovakia - Dolná, Mária, 1989-
Inovácie sú nielen žiaduce, ale aj nevyhnutné pre pokrok a blahobyt v rôznych oblastiach života. Majú moc transformovať priemyselné odvetvia, riešiť zložité výzvy a zlepšiť celkovú kvalitu života ľudí. Povzbudzovanie a podpora inovácií je životne dôležitá pre jednotlivcov, organizácie a vlády, aby prosperovali v neustále sa meniacom svete. Inovácie sa navyše považujú za hnaciu silu hospodárskeho rastu, konkurencieschopnosti a spoločenského pokroku. Inovácie sa preto stali nielen možnosťou, ale aj nevyhnutnosťou, ako aj strategickou prioritou na zabezpečenie trvalo udržateľného rozvoja a globálnej konkurencieschopnosti.