Problematika zdaňovania príjmov v ére digitálnej ekonomiky - Simonidesová, Jana, 1968-
V súčasnosti sa môžeme stretnúť s veľmi diskutovanou témou v rámci EÚ, ktorá súvisí s digitálnou ekonomikou a zdaňovaním príjmov z digitálnych služieb. S rastom technológií vzniká viacero otázok, s ktorými je potrebné sa vysporiadať. Tieto otázky sa týkajú daňovo-právneho hľadiska, či sa príjmy z digitálnej ekonomiky majú zdaňovať, aké bude optimálne riešenie ich zdaňovania, aby nedochádzalo k rôznym nezrovnalostiam na poli jednotného vnútorného trhu v rámci štátov Európskej únie a ďalšie. Tieto otázky a aj prístupy EÚ a jednotlivých členských štátov k zdaňovaniu príjmov z digitálnej ekonomiky sú predmetom tohto príspevku.