Zmeny v súvahe – nepôsobiace hospodárske operácie - Kudlová, Zuzana, 1986-
V súvahe sa zobrazuje stav majetku a zdrojov jeho financovania k súvahovému dňu v statickej (nemeniacej) sa podobe. Činnosťou podniku sa jednotlivé druhy majetku a záväzkov dostávajú do pohybu, a to v dôsledku hospodárskych operácií. V súvahe dochádza k zmenám v ocenení a v štruktúre súvahových položiek, pričom bilančná (súvahová) rovnica bude zachovaná. Rozbor nepôsobiacich hospodárskych operácií na príklade spoločnosti COMPLEX s.r.o..