Stav malých a stredných podnikov na Slovensku - Trojanovská, Veronika
Predkladaný článok je zameraný na celkový stav malých a stredných podnikov na Slovensku v roku 2022. Podľa rôznych kritérií zisťujeme koľko podnikov je v jednotlivých kategóriách či už podľa veľkosti, odvetvia alebo právnej formy v členení na podnikanie fyzických a právnických osôb. V roku 2022 celkovo pôsobilo na Slovensku 670 817 podnikateľských subjektov z ktorých bolo 656 veľkých podnikov, čo predstavovalo iba 0,1 % podnikateľských subjektov.