Modern Micro Theories Explaining the Existence of Nongovernment Organizations - Johanesová, Lucia, 1988-
Mnoho ľudí kladie otázky o zmysle existencie mimovládnej organizácie. Tento článok prináša prehľad literatúry o mikroekonomických teóriách, ktoré vysvetľujú nevyhnutnosť mimovládnych organizácií a skúmajú aktivity a aktivity súkromných a verejných organizácií a jednotlivcov, ktorí podporujú vytváranie a činnosť mimovládnych organizácií. Mimovládne organizácie poskytujú verejné statky a služby, ktoré nie sú kryté vládou, ktorá zlyháva v dôsledku potrieb a preferencií chudobnejších skupín. Preto je vláda ochotná ich dotovať. Mimovládne organizácie môžu prevádzkovať aktivity s lepšími transakčnými nákladmi, ktoré sú znížené záujmom dobrovoľníkov pomôcť