Skrátené pracovné pomery pre osoby ohrozené na pracovnom trhu - Cingelová, Zuzana
Rýchlo sa meniace tendencie ekonomického rozvoja, prudké zmeny v jednotlivých etapách výrobných cyklov, v umiestnení a zotrvaní výrobných kapacít na jednom mieste, v ponukách tovarov a služieb, to všetko má vplyv na organizáciu pracovných činností a na potrebu zamestnancov počas rozličných časových období. Vzhľadom na požiadavku pružne reagovať na potreby trhu, na cieľ uspieť v konkurenčnom boji a dosahovať zisky s čo najnižšími nákladmi, zamestnávatelia čoraz masívnejšie využívajú flexibilné formy výkonu práce, najmä pokiaľ ide o dobu ich trvania, organizáciu práce a pracovný čas.