Nezdaniteľná časť základu dane vo výške príspevkov na dôchodkové sporenie - Matlovičová, Iveta
Od 1. 1. 2023 sa za nezdaniteľnú časť základu dane podľa § 11 ods. 8 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov považujú nielen príspevky na doplnkové dôchodkové sporenie, ale aj príspevky sporiteľa na celoeurópsky osobný dôchodkový produkt. V akej výške možno tieto príspevky uplatniť a ako má svoj nárok zamestnanec preukázať zamestnávateľovi?