Povinnosti obecných firiem podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám - Pirošík, Vladimír
Zákon o slobodnom prístupe k informáciám určuje jednotlivým subjektom rozsiahle aktívne aj pasívne informačné povinnosti. Tento právny predpis sa vzťahuje nielen na obce, resp. rozpočtové a príspevkové organizácie obcí, ale aj na obecné obchodné spoločnosti. Práve táto posledne zmieňovaná kategória povinných osôb má s aplikovaním uvedeného zákona v praxi neraz problémy. V nasledujúcom príspevku preto autor sumarizuje všetky aktívne aj pasívne informačné povinnosti obecných firiem.