Právna zodpovednosť v pracovnom práve - Hrtánek, Ladislav
Právna zodpovednosť v pracovnom práve je jednou zo zodpovedností, ktorá vznikne, keď sú splnené obligatórne predpoklady. Prvým významným predpokladom pre pracovnoprávnu zodpovednosť je protiprávne konanie buď zamestnanca alebo zamestnávateľa. Obligatórnym predpokladom pracovnoprávnej zodpovednosti je aj neželaný, protiprávny následok v podobe vzniku škody alebo ujmy zamestnanca alebo zamestnávateľa.