Elektronická aukcia - Tichý, Miroslav
Elektronický obchod má veľký vplyv na budúce obchodné vzťahy, na tvorbu a uplatňovanie obchodnej politiky v domácom aj medzinárodnom obchode. K základným prednostiam elektronického obchodu a podnikania patrí nielen zvýšenie konkurencieschopnosti komerčných subjektov v dôsledku minimalizácie nákladov, vysokej rýchlosti a efektívnosti uskutočňovaných obchodných a výrobných operácií, ale aj možnosť interaktívnej komunikácie, rozšírenie ponuky a dopytu po výrobkoch a službách, či možnosť tvorby nových produktov a služieb v elektronickom prostredí. Jedným zo spôsobov jeho realizácie je elektronická aukcia.