Fóbie na pracovisku - Jakubíková, Monika
Fóbia je silný, neprimeraný a nekontrolovateľný strach z niečoho konkrétneho. Je to typ úzkostnej poruchy, ktorá sa vyznačuje nadmerným strachom z určitého objektu, situácie, miesta alebo aktivity. Osoby trpiace fóbiou môžu mať intenzívnu potrebu vyhnúť sa objektu alebo situácii, ktorá vyvoláva ich strach, čo môže viesť k obmedzeniam v ich každodennom živote.