Zákon o whistleblowingu aneb co čekat a je to příležitost pro pojistné produkty? - Lichnovský, Bohuslav
V posledných rokoch v ČR stále viac rezonuje téma whistleblowingu, a to ako na základe národných legislatívnych snáh, tak v nadväznosti na prijatie európskej smernice č. 2019/1937 o ochrane osôb, ktoré oznamujú porušenie práva Európskej únie ("smernice"). Čo smernica požadovala, aká je v súčasnosti situácia v ČR, aké budú po prijatí českého zákona hroziť riziká organizáciám i riešiteľom oznámení a prečo je poistenie riešiteľa vhodným produktom?