Koncoročné povinnosti platiteľa dane - Jurišová, Anna
Ku koncoročným povinnostiam platiteľa dane patria: ročné vyrovnanie odpočítanej dane, úprava odpočítanej dane pri zmene účelu použitia investičného majetku a povinnosť platiteľov, ktorí uplatňujú osobitnú úpravu pre cestovné kancelárie, uviesť v daňovom priznaní za posledné zdaňovacie obdobie kalendárneho roka údaje o oprave základu dane podľa zákona o DPH. Ročné vyrovnanie odpočítanej DPH. Úprava odpočítanej dane. Osobitná úprava pre cestovné kancelárie a daňové priznanie za posledné zdaňovacie obdobie kalendárneho roku. Komplexný príklad.