Duálna právna úprava obchodných vzťahov (riešené a otvorené otázky) - Ovečková, Oľga
Poukázanie na vybrané problémy duálnej právnej úpravy a jej aplikácie v dvoch oblastiach obchodných vzťahov. Jednak v záväzkových vzťahoch v prípadoch, ak je aplikovaný zmluvný typ upravený len v Občianskom zákonníku. Ako aj v prípade duálneho režimu deliktnej zodpovednosti za škodu v obchodnom práve. Možno konštatovať, že ani v jednej z uvedených oblastí sa problémy aplikácie oboch kódexov na obchodné vzťahy nevyriešili do dôsledkov za vyše 30-ročnej existencie ich koexistencie.