Trestný čin pojistného podvodu - Pelc, Vladimír
Objem odhalených poistných podvodov podľa štatistiky ČAP (Česká asociácia poisťovní) narastá. Akú oporu má v zákone a je vymedzenie skutkovej podstaty poistného podvodu v súčasnej legislatíve dostatočné? Súhrn legislatívnych úprav trestného činu poistného podvodu, posúdenie, či je zakotvený vhodne, a predloženie úvahy o inej alternatíve.